+36 (20) 364-3843

Thermo-Block Magyarország Kft magyar magántulajdonú vállalkozás, fő profilja a Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer gyártása.

Thermo-Block építési rendszer az úgynevezett "ICF" ( hőszigetelt,bennmaradó zsalus technológia ) technológia.

Az egész világon drasztikusan emelkednek az energiaárak,szigorodnak a hőtechnikai előírások. 2020-ra Magyarországnak is csatlakoznia kell az európai uniós direktívákhoz, addigra más csak közel nulla energiaigényű épületeket lehet építeni.Addig is minden építtető jogos elvárása hogy otthonát alacsony építési, fenntartási költséggel valósítsa meg, és üzemeltesse!

Thermo-Block Magyarország Kft ennek az elvárásnak igyekszik megfelelni, eltökélt szándéka hogy egy magas műszaki tartalmat képviselő, megbízható, az építési piac igényeinek mindenben megfelelő hőszigetelt energiatakarékos építési rendszert nyújtson.

Társaságunk fő profilja a Thermo-Block hőszigetelt energiatakarékos építési rendszer gyártása, az egész országot lefedő kereskedői hálózaton keresztüli értékesítése, valamint az építtetők környezetében levő szerződött tervező és kivitelező partnereken keresztül az ideális otthonok megtervezése és megépítése.

Termékeinkből alacsony energia igényű házak, A+ kategóriájú épületek és passzív/aktív házak egyaránt megépíthetőek.

Korunk emberének két fontos elvárása van lakóhelye megépítésekor: alacsony rezsiköltségek mellett magas komfortfokozat elérése.

Ez nem kis feladat a modern kor építőiparának,a hagyományostól eltérő, a minőségi szabványoknak megfelelő technológiák bevonására.Erre tökéletes megoldás a több,mint 50 éve ismert polisztirolos ( közismert nevén hungarocell ) technológia alkalmazása.

Az újszerűség az alacsony energiaigényű, A+ és passzív házak technológiájában keresendő, hiszen ezeket az épületeket hőhíd mentesen kell kialakítani. Ez az úgynevezett "termikus burok".

Thermo-Block falazóelemek küllemre a beton zsalukövekhez hasonlíthatóak,  polisztirol alapanyagból ( Neopor F 2400 grafitos anyag ) készülő falazó/zsaluzó elemek. A nanoméretű grafitpor adaléknak köszönhetően kb 20 %%-kal kisebb hővezetési tényezővel rendelkezik,mint a grafitadalék nélküli EPS elemek. A hőtükörként működő nanoméretű grafitszemcséken a sugárzás szétszóródik, és részben visszaverődik,növelve ezzel a falazóelemek hővezetési ellenállását. A Thermo-Block elemek LEGO szerű kapcsolódási pontokkal illeszkednek egymáshoz. A hőhíd mentesség ennek a kapcsolódásnak is köszönhető. A külső falak, födémek és tetők kíváló hőszigetelése jelentik az alacsony energiafelhasználás sarokköveit. Az épületek hatalmas külső falfelületei a felelősek az éves hőveszteség 40 %%-áért. A külső falakon fellépő energiaveszteség jelentős csökkentése csak a megfelelően megválasztott falazóelemmel érhető el..