+36 (20) 364-3843

Mennyire időtálló?

Maga a technológia Németországból származik, 1957-ben állami támogatással kidolgozták az építési rendszert és 1960-ban felépült az első ház, ezzel együtt elkezdődött a sorozatgyártás. Folyamatosan vizsgálják az épületeket, azon a polisztirol elváltozása nem látható. Németországban ma minden 10.ház ilyen technológiával épül.

Milyen élettani hatása van a polisztirolnak?

Biológiailag teljesen semleges, mivel a Thermo-Block energiatakarékos építőanyagból készült házak falain nincs hidegebb-melegebb pont, így a pára nem csapódik ki, a fal nem nedvesedik, a penész gombák sem  telepednek meg. Ez az allergiában szenvedőknek nagy segítség. (Hazánkban minden harmadik ember allergiás!)

Kell-e a betont a falazatban locsolni?

Nem.

Kell-e a csömöszölni?

Az elemeket vibrálni nem szabad, csömöszölni soronként célszerű ezáltal elkerülhetjük hogy a beton „darázsfészkes” legyen.

Szükséges-e a falazatot vasalni?

Statikai tervek alapján minimális vasalat szükséges.

Hány soronként kell házilagos kivitelezés során a falazóelemeket kiönteni?

Házilagos kivitelezés esetén, felelős műszaki vezető irányítása mellett az első sor kibetonozása után a falazóelemeket 3 soronként illesszük össze majd a felső sor közepéig betonozzuk ki azokat.Betonozás közben az elemek csapjait védeni kell az esetleges sérülésektől és a szóródó betontól. A falazat betonozásakor lehetőleg haladjunk csigavonalban hogy kellően „meghúzzon” a fal a következő sor felrakása előtt.

Kell-e az elemeket ragasztani?

Az elemek segédanyagok nélkül szárazon összepattinthatók, a csatlakozási pontok kúpos kialakíttásának köszönhetően egy esteleges visszabontásnál az elemek nem sérülnek, újra beépíthetőek.

Hogyan kell alátámasztani a födémet?

A Thermo-Block födémrendszert ritkított alátámasztással készítjük, ami azt jelenti, hogy a falsíktól kiindulva másfél méterenként helyezzük el az alátámasztásokat.

Kivitelezéskor nem nyomja szét a beton a polisztirolt?

Nem, mert három soronként töltjük ki az elemeket ill. a Thermo-Block falazóelemek polisztirol átkötő bordái nagyobb felületen csatlakoznak a külső-belső palásthoz.

Milyen magasságig lehet vele építkezni?

Öt szintig statikailag önhordó a Thermo-Bolck falszerkezet.

Hogyan lehet villany és vízvezetéket kialakítani?

Hőkéssel, a belső polisztirol rétegből kivágjuk a gépészeti vezetékek helyét. Zaj- és pormentes.

Kell-e vízszigetelés a falazat alá?

Igen, hagyományos vízszigetelést alkalmazzunk. Talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés szükségAz első sor falazóelem alá megfelelő szélességben el kell helyezni a talajnedvesség, talajpára elleni szigetelést, ügyelve arra, hogy a falazás után a szigetelés biztonsággal folytatható legyen!

Mekkora távolság hidalható át?

Plusz költségek nélkül, 6,5m-ig hidalható át.

Mit jelent a hőátbocsátási tényező?

A hőátbocsátási tényező azt a hőmennyiséget határozza meg, amely a szerkezet 1 m2 felületén 1 másodperc alatt átáramlik, amikor a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség 1ºC fok. Minél alacsonyabb az U érték, annál jobb az épület hőszigetelő képessége.

Milyen a falazat hőszigetelése?

Nagyon jó, a Thermo-Block 25cm-es falazat hőszigetelése, egy 60 cm-es téglafallal egyenértékű. (U=0,24 W/m2K)