+36 (20) 345-7870

Kivitelezési szempontból:

 

- betonozáskor mindig az átkötő bordára öntik a betont. Az anyagában átkötőbordásThermo-Block ( bal oldali kép ) elem esetén egy falelemben 4 db, 14 x 5 cm-es borda van, ezek felülete: 280 cm2. Mivel a bordák nem teljes magasságban kötik össze az elemeket, a beton természetesen folytonosan kitölti a falazóelemet, nem alakul ki fészkesedés!

- műanyag bordás elem ( jobb oldali kép )esetén egy falelemben 7 db 15 x 0,5 cm-es borda van, ezek felülete 52 cm2.

Minél nagyobb ezek felülete, annál jobban leszorítja a beton az elemeket! Az elemek kapcsolódási pontjai cca 2 cm-re vannak egymástól ezáltal masszívabb kapcsolatot képeznek,mint a hasonló termékek 5 cm-enkénti kapcsolódási pontjai.

A döntést Önre bízzuk...

 

A Thermo-Block falazóelemekben az esetleges vízszintes vasalat elhelyezésére a vastartók úgy vannak kialakítva, hogy a szabványban előírt 1,5 cm-es betontakarás minden oldalról meglegyen! Az esetleges függőleges vasalatot az üregekben lehet elhelyezni!

Magyarországon 25-ös magassági méretrend az elfogadott, e szerint készülnek a nyílászárók is, nem lehet ettől eltérő magassági méretrendű falazóelemmel azokat összeépíteni! A 35 cm-es magassági méretrendnek NEM TÖBBSZÖRÖSE sem a 60-90-120-150 cm, ami a nyílászárók esetén bevett méret!

Az sem mindegy, hogy egy nem " járatos " raszter mérettel rendelkező elem esetén a műanyag bordák távolsága viszonylag messze van egymástól. Ezáltal betonozáskor nem biztos, hogy ezek a bordák megfelelő merevséget adnak a falazóelemeknek. Előfordulhat, hogy ilyenkor " szétnyílhatnak " az elemek, amit nem egyszerű utána javítani.